Book

20 års antropologisk forskning sat på vers

Feltarbejde med arbejdsmigranter fra Ghana, Athen 2011
Feltarbejde med arbejdsmigranter fra Ghana, Athen 2011

Seniorforsker og forfatter Hans Lucht udgiver en ny digtsamling om sit arbejde med afrikanske migranter. Denne gang er det en dokumentarisk digtsamling, som består af samtaler og interviews med migranter, optaget og nedskrevet igennem godt tyve års antropologisk forskning i irregulær migration fra Vestafrika til Europa. 

Man følger således unge, afrikanske arbejdsmigranter fra en lille fiskerlandsby i Ghana, hen over Sahara og Middelhavet til arbejdspladserne i Europa, alt sammen fortalt med deres egne stemmer sat på vers. Det dokumentariske greb giver de bevægende og rystende historier stor styrke og autenticitet, og rummer både grusomme, håbefulde og tragiske elementer. 

Han Lucht har tidligere arbejdet med nye måder at formidle sin forskning om et af samtidens helt store emner på – blandt andet i romanen Lysene på den anden side og den seneste digtsamling Feltarbejde. Den ny digtbog befinder sig i et konstant dirrende litterært grænseland mellem etnografisk feltarbejdsdata, vidnesbyrd og lyrik. 

De unge mænd fra en lille ghanesiske fiskerlandsby ved Guineabugten satser alt i ørkenen og på Middelhavet for at nå frem til arbejdspladserne i Europa, mens kvinderne og familierne derhjemme venter på gode nyheder fra de farlige grænselande. 

Hans Lucht er antropolog og forfatter. Han har de seneste tyve år forsket i migration og smugling hen over Saharaørkenen og Middelhavet med langvarige etnografiske feltarbejder i Ghana, Niger, Libyen og Italien. Han har blandt andet skrevet den prisvindende monografi Darkness before Daybreak om sin forskning i afrikanske migranters forhold. 
 

Den 27. maj kan du møde Hans Lucht forud for Teater Kalejdoskops forestilling Vredens Bær – og du kan tilmed få 20% rabat på forestillingen, hvis du bruger dette link

Topics

DIIS Experts

Hans Lucht
Migration og global orden
Enhedsleder, seniorforsker
+45 2251 7305
Vores liv ryster - cover
Vores liv ryster