Udbygget digitalt undervisningsmateriale om desinformation

DIIS ruster elever til at håndtere troldene i deres feed


Vi har været rigtig glade for, hvor mange der har brugt vores digitale undervisningsmateriale "Trolde i dit feed" om desinformation, og derfor udbygger vi nu materialet med et nyt afsnit.

Undervisningsmaterialet klæder eleverne på til at identificere desinformation, gør dem kloge på, hvad de selv kan gøre - og tager dem med helt ind i maskinrummet på en russisk troldefabrik. Undervisningsmaterialet henvender sig til folkeskolens ældste kasser og gymnasierne – og findes nu også på engelsk: ”Trolls in your feed”.

I det nye afsnit af ”Trolde i dit feed” giver Seniorforsker på DIIS, Flemming Spidsboel Hansen eleverne et konkret eksempel på, hvordan Rusland strategisk har arbejdet med desinformation i sagen om den tidligere russiske spion, Skripal, der i 2018 blev angrebet med nervegas i Sydengland.

Derudover giver redaktør på Tjekdet.dk, Thomas Hedin en række konkrete råd til, hvordan man selv kan tjekke sit nyhedsfeed og undgå at sprede falske nyheder. Og professor Rebecca Adler-Olsen bidrager med nye forskningsresultater, der peger på, at desinformation har en tendens til at ramme bestemte befolkningsgrupper.

Du kan læse undervisningsmaterialet via dette link: Trolde i dit feed

DIIS Eksperter

Flemming Splidsboel Hansen
Udenrigspolitik og diplomati
Seniorforsker
+45 9132 5602
Trolde i dit feed digital publikation
Trolde i dit feed
Russisk desinformation